fbpx

Årets skidskyttesäsong har precis startat och  Kewab  är, även i år, stolt sponsor åt de värmländska skidskyttarna Emma Nilsson och Linn Persson. 

Det känns jättekul att  Kewab  tävling efter tävling visar intresse genom glada sms, telefonsamtal och härliga sammankomster. Jag har verkligen uppskattat det och det gör mig stolt att visa upp dem som min sponsor,  säger Linn Persson.

Hon ser tillbaka på en lyckad säsong förra året där hon för första gången hamnade på en topp-sexplacering individuellt på säsongens sista tävlingar  och tog  bland annat VM-silver i damstafetten.

Det vill jag vara med om flera gånger den här säsongen, säger hon.

Även Emma Nilsson ser tillbaka på en lyckad säsong.

Jag lyckades med personbästa tidigt på säsongen och blandade det med mindre bra dagar. Men det blev ändå en andraplats i världscupen i stafett, VM-deltagande och ett EM-guld i mixstafett, säger Emma.

Hon menar också att sponsringen de får gör det möjligt att verkligen fokusera på träningen.

För att lyckas inom en sport som skidskytte behöver man lägga ner mycket tid på att träna, äta och sova. Tack vare sponsringen har jag möjligheten att ägna mig åt just det, annars hade jag behövt jobba för att få det ekonomiska att gå runt, säger hon.  Kewabs  stöttning är viktig för att jag kan satsa 100 % för att kunna gå så långt som möjligt.
Linn Persson håller med.

Kewab  har möjliggjort min satsning som elitaktiv på heltid i form av ekonomiskt stöd.  Dessutom är det extra kul eftersom vi tidigt ingick i ett samarbete och de har varit med på en stor del av min resa, säger hon.

Tony Haraldsson på  Kewab  Elkraft är även han stolt över sponsringen.

Att få vara med och stötta två värmländska skidskyttar är viktigt för oss och det vi på  Kewab  står för, säger han.

Han berättar att den ekonomiska stöttningen till lokala aktörer inom olika sporter är en viktig del av  Kewabs  engagemang.

  Vi tycker det är viktigt att vara med och stötta den värmländska sporten, såväl stora aktörer som små, säger han.

Nu blickar både Emma och Linn framåt mot den stundande säsongen.

Mina  mål är att  ta ytterligare kliv framåt som skidskytt och prestera på en jämn och hög nivå. Förhoppningsvis är jag som bäst och prickar formen lagom till VM i  Antholz  i februari, säger Linn Persson.

Även Emma Nilsson hoppas på en plats i VM.

  Mitt stora mål är förstås att ta  mig till VM och sedan kunna prestera bra där . Men vi har en säsong som innehåller både världscupen och SM, säger hon.