fbpx

Förra veckan mottog KEWAB Elkraft en stororder från Ellevio. De kommande tre åren kommer KEWAB Elkraft ensamma leverera elkraftstjänster till ett värde av 150 miljoner kronor i Ellevios projekt Värmlandspaket 1.

Anbudsarbetet för affären har pågått i tre månader och förra veckan blev kontraktet för KEWAB Elkrafts hittills enskilt största affär färdigskrivet. Projektet innebär att skapa säkrare el-leveranser genom ombyggnation av Ellevios elnät i södra, västra och norra Värmland.

Vi har levererat tjänster till Ellevio sedan tidigare. Att vi får ett utökat förtroendet med ett projekt i den här omfattningen är ett kvitto på att vi har rätt fokus och att våra medarbetare utför ett riktigt bra arbete, säger Tony Haraldsson, Affärsområdeschef KEWAB Elkraft.

Byggnationen kommer ske i orterna Tåsan, Höljes, Nain, Hagfors, Stjern, Uddeholm, Munkfors, Lysvik, Brattfors, Väse, Ulvsby, Edsvalla, Mangskog, Järpforsen och Koppom. Uppskattningsvis innefattar projektet runt 60 mil befintlig luftledning som ska byggas bort, utförande av 65 mil kabelschakt, förläggning av 50 mil lågspänningskabel och 45 mil 12-14 kV-kabel och nybyggnation av 6 mil luftledningar.

Planeringen för projektet har redan påbörjats och fältarbetet beräknas påbörjas i vinter. Orderns storlek säkrar arbete för hela KEWAB Elkrafts styrka i Värmland de kommande tre åren.

Elkraft är ett prioriterat affärsområde inom KEWAB-koncernen, där vi har som målsättning att växa både geografiskt och volymmässigt. Denna order ger oss goda förutsättningar och möjligheter att lyckas med dessa expansionsplaner, säger Fredrik Larsson, VD för KEWAB.

 

För mer information:

Tony Haraldsson, Affärsområdeschef Elkraft, +4670 343 77 88, tony.haraldsson@kewab.se

Fredrik Larsson, VD, +46 703 12 38 51, fredrik.larsson@kewab.se

 


KEWAB-koncernen erbjuder produkter och tjänster inom anläggning, transport, bostad, elkraft och rental. KEWAB har över 50 års erfarenhet i branschen och omsätter idag med sina 350 medarbetare och 400 st maskiner runt 700 miljoner kronor. I KEWABs organisation ingår även dotterbolagen UTAB, CD Entreprenad, Roslunde, Huspartner, Isoleringskoncept och Lindholms.