fbpx

Stockholm (Sverige), 12 November 2017 – Fonder som rådges av Triton (“Triton”) har slutfört ett tilläggsförvärv till sitt portföljbolag Akeab genom att förvärva det privatägda bolaget KEWAB. KEWAB är en ledande leverantör av grävtjänster, anläggnings- och elkraftsarbeten i västra Mellansverige. KEWAB och Akeab kommer att ingå som systerbolag i en infrastrukturgrupp, fokuserad på anläggnings- och entreprenadarbeten, ägd av Triton och ledningarna i respektive bolag. Villkoren för förvärvet har inte offentliggjorts.

Vi ser fram emot att fortsätta att stödja bolaget, dess ledningsgrupp och anställda inom ramen för den infrastruktur- och servicekoncern vi skapar, genom att investera i och främja gruppens tillväxt. Den industriexpertis vi förvärvat, genom andra investeringar i sektorn och förstärkt genom ledande branschexperter, kommer att bidra till att ta KEWAB till nästa nivå. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, styrelseledamot i General Partner för alla Tritons fonder.

 

Vi är väldigt glada över att, tillsammans med Akeab, ansluta oss till denna infrastrukturgrupp. Industriexpertisen som Triton besitter kommer att vara av stor vikt för oss i vår fortsatta tillväxt. Vi i KEWABs ledningsgrupp är väldigt glada över att fortsatt vara betydande aktieägarare i bolaget tillsammans med Triton och Akeabs ledningsgrupp, säger Fredrik Larsson, VD för KEWAB.

För mer information

Triton
Marcus Brans
Telefon: +49 69 921 02204

KEWAB
Fredrik Larsson
Telefon: +46 70 312 3851


Om KEWAB
KEWAB är en ledande leverantör av grävtjänster, anläggnings- och elkraftsarbeten med en stark närvaro och position i Värmland och närliggande regioner. Bolaget fokuserar på medelstora projekt med kunder som sträcker sig från elkraftsbolag till kommuner och större byggbolag. KEWAB grundades 1965 av Kenneth Wahlström och har idag ca 300 anställda med kontor på sex orter.

För mer information: www.kewab.se

Om Akeab
Akeab är en ledande leverantör av grävtjänster och anläggningsarbeten med stark närvaro och marknadsposition i södra Sverige. Bolaget fokuserar på medelstora projekt med kunder som sträcker sig från nationella fiberoperatörer till kommuner och lokala energibolag. Akeab har haft omfattande tillväxt under senare år genom att erbjuda effektiv service tillsammans upprätthållandet av starka kundrelationer. Akeab grundades 2008 och har idag ca 230 anställda med kontor på sex orter.

För mer information: www.akeab.se

Om Triton
Tritons fonder förvärvar och investerar i medelstora företag i Europa och fokus ligger främst på verksamheter inom sektorerna industri, företagstjänster samt konsument-/hälsovård.

Tritons målsättning är att arbeta för att långsiktigt och uthålligt förbättra förvärvade företag genom att uppmuntra, och implementera, positiva och långsiktiga operationella förändringar för tillväxt i de bolag Triton förvärvar. Tritons portfölj består idag av 33 bolag med en sammanlagd omsättning om cirka 14.7 miljarder Euro och sysselsätter drygt 91 000 människor.

Triton har varit verksamma sedan 1997 och har idag tillgång till investeringsrådgivare med kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Frankfurt, Jersey, London, Luxemburg, Milano, New York, och Shanghai.

Mer information om Triton finns på: www.triton-partners.com