fbpx

KEWAB Gruppens lag bestod av Jonas Algotsson (förstärkning från Consto), Dennis Ljudén, Daniel Lind, Robin Törnqvist och Joakim Nilsson (lånad från Huspartner).

 

För andra året i rad ställde KEWAB Gruppen upp i Stafettvasan som gick av stapeln fredag 28 februari. Laget hade som mål att klara de nio milen under sex timmar och var väldigt nära att lyckas. Sluttiden blev snöpliga 6:05 och det gjorde att de redan nu siktar på revansch 2021.

Vädret i Dalarna visade sig från sin bästa sida med -15 grader och klarblå himmel för första åkare Robin Thörnqvist. Under förmiddagen letade sig temperaturen upp till 2 minusgrader och spåren var fina och lättåkta. Den milda vintern har dock gjort det svårt att förbereda sig för loppet.

– Fyra av oss åkte Öppet spår på måndagen men innan det hade jag bara åkt en mil skidor den här vintern. Sen blev det lite sisådär med sömnen eftersom vi åkte fram och tillbaka över dagen, berättar Daniel Lind.

Trots att uppladdningen inte var optimal är Daniel ändå nöjd:

– Vi kapade förra årets tid med 46 minuter så vi är nöjda med vår insats, även fast vi inte klarade målet på sex timmar. Vi hade en väldigt trevlig dag och nu börjar uppladdningen inför nästa år, avslutar han.