fbpx

Pressmeddelande

KEWAB-gruppen har tecknat avtal om att förvärva EiLAB med en årlig omsättning om ca 30 miljoner. Verksamheten blir ett dotterbolag till KEWAB och kommer ytterligare förstärka KEWAB-gruppens position i Dalarna.

EiLAB är ett familjeägt anläggningsföretag med säte i Lima, Malung-Sälens kommun. Det anrika företaget grundades 1956 och drivs sedan våren 2011 av Daniel Bröyt.

EiLABs erfarenhet och kompetens av att driva entreprenader är ett bra komplement till Dalarna-regionen och för att skapa fortsatt tillväxt där. EiLAB och CD Entreprenad, ett annat företag i KEWAB-gruppen, kan tillsammans på ett bra sätt ta ökade marknadsandelar i Dalarna med omnejd samt arbeta mot ett större geografiskt område, säger Fredrik Larsson, VD KEWAB-gruppen.

Tidigare ägare Daniel Bröyt kommer fortsätta att leda verksamheten med sin personal. Samtidigt får bolaget tillgång till KEWAB-gruppen som gör det möjligt för EiLAB att ge bättre och bredare service till sina kunder.

Branschen konsolideras mot färre och större bolag och entreprenaderna blir mer krävande och komplext och med KEWAB-gruppen i ryggen kommer vi kunna bemöta våra kunder och branschens krav på ett bättre sätt, säger Daniel Bröyt, tidigare ägare EiLAB.

EiLAB är ett välkänt företag med god relation till sina kunder. Med förvärvet stärker vi vår position i Dalarna ytterligare, säger Fredrik Larsson, VD för KEWAB-gruppen.

Kontakta oss gärna för mer information:

Fredrik Larsson, VD KEWAB-gruppen, +46 703 12 38 51, fredrik.larsson@kewab.se

Daniel Bröyt, VD EiLAB, +46 706 30 49 64, daniel@ericsonilima.se

Christer Dalmans, VD CD Entreprenad, +46 70 398 4780, christer.dalmans@cdentreprenad.se

KEWAB-gruppen erbjuder produkter och tjänster inom mark- och anläggning, transport och elkraft.
KEWAB har över 50 års erfarenhet i branschen och omsätter idag med sina 400 medarbetare och 400 st
maskiner ca 750 miljoner kronor. I KEWAB-gruppen ingår även dotterbolagen UTAB, CD Entreprenad, Lindholms, Slam & Spolrensning och EiLAB.