fbpx

Thomas Betong AB förvärvar och tar över 2 betongfabriker i Karlstad. Säljare är KEWAB. Genom dessa förvärv förbättrar Thomas Betong sitt fabriksnätverk i Värmland och kan erbjuda sina kunder ännu bättre service. Överlåtelse och övertagande av betongfabrikerna är planerad till 3:e april.

KEWAB har 50 års erfarenhet i bygg- och anläggningsbranschen och säljer sina betongfabriker då man vill utveckla sina andra affärsområden inom Anläggning, Transport, Bostad, Elkraft och Rental.

”Vi har haft en fantastisk utveckling sedan vi startade betongproduktion 2011, men nu när vi vill fokusera på kärnverksamheten är det ett naturligt val för oss att sälja vår betongverksamhet till Thomas Betong. De har alla förutsättningar att utveckla betongmarknaden i Värmland.” – säger Fredrik Larsson, vd på KEWAB.

Förvärvet kommer att gagna marknad och kunder. För Thomas Betong skapas möjlighet att ytterligare
effektivisera sin produktion och logistik samt att stärka sitt serviceerbjudande och hålla fortsatt
attraktiva priser.

”Karlstad ligger nära vårt hjärta och har stark koppling till vårt arv eftersom det är här förtagets historia började för drygt 60 år sedan. Vi är ett oberoende, familjeägt svenskt företag, med starkt entreprenörskap och lokal närvaro.” – säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

För mer information:

Carina Edblad, VD Thomas Betong AB,  010-450 50 00carina.edblad@thomasbetong.se

Fredrik Larsson, VD, +46 703 12 38 51, fredrik.larsson@kewab.se

 


Om Thomas Betong AB
Thomas Betong är ett svenskt företag med 60 års erfarenhet av att producera fabriks- och prefabricerad betong till både husbyggnad och anläggningskonstruktioner. Fabriksbetong tillverkas i 36 betongfabriker och prefabricerade betongelement kommer från två fabriker. Utöver betong erbjuder företaget bred service inom betongteknisk rådgivning, projektering, transport och pumpning. Antal anställda är 280, omsättning 1,2 miljard SEK (2016). Thomas Betong ingår i den svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen. www.thomasbetong.se

Om KEWAB
Med över 50 år i branschen erbjuder KEWAB idag produkter och tjänster inom Anläggning, Transport, Bostad, Elkraft och Rental. Med flera affärsområden och bolag inom koncernen är KEWAB en komplett och konkurrenskraftig helhetsleverantör. KEWAB har en historia med stabil expansion och omsätter idag med sina 300 medarbetare och 400 st maskiner runt 600 miljoner kronor.  www.kewab.se.