fbpx

Vi på KEWAB ser att idrotten och föreningsliv bidrar positivt till samhällsutveckling. Därför vill vi genom olika sponsorskap uppmuntra och inspirera till positiva prestationer och på så sätt främja den värmländska idrotten. Några vi sponsrar är skidskyttetjejerna Emma Nilsson, Linn Persson och Chardine Sloof. Vi träffade tjejerna för att höra hur deras vinter varit.

Efter en sommar och höst maxad med träning har tjejerna fått en händelserik vinter. Dessvärre satte hälsan stopp för Chardines tävlingsmöjligheter denna säsong, men det har inte hindrat henne från att njuta av frisk luft och skidåkande, om än i lite lugnare takt. Emma hade också en något tung säsongsstart men lyckats vända det i början av året och kammade till och med hem ett guld och ett silver i SM. Bäst av allt har det nog gått för Linn Persson.

Jag trodde det häftigaste var att kliva upp på pallen i damstafetten i Oberhof, tills jag och mitt lag i februari fick ta hem ett OS-silver för Sverige i stafett. Inget slår känslan man fick av att kliva upp på den pallen, säger Linn Persson

Linn Persson lyckades i januari kamma hem sin första pallplats i världscupen i Tyskland och ytterligare ett brons bara några dagar senare. Denna prestation toppades med ett av det mest prestigefyllda stafettsilvret i februari.

Det är oerhört häftigt att på ett litet, men viktigt, hörn få vara med i tjejernas framgång. Vi kan inte annat än gratulera dem till alla fina prestationer denna säsong, säger Tony Haraldsson, KEWAB Elkraft

KEWAB Elkraft har sponsrat skidskyttetjejerna sedan januari 2017 och nuvarande sponsorperiod fortlöper fram till och med april 2018.