fbpx

När elitsatsning, gemenskap, liv och rörelse går hand i hand – då skapar man livsglädje! Prispengarna på 25 000 kronor blir till glädje för ALLA.

I våras var det brottarklubben Orion som tilldelades KEWABs Idrottspris. Vi samtalade med klubbens ordförande Curt Hellgren i veckan för att se hur verksamheten påverkats av priset.

Vi är otroligt tacksamma för vinsten och pengarna! Än så länge har vi bara gjort av med en liten del men vi har en tydlig plan för dem. Vi vill att pengarna ska göra så att alla får samma chans i vår klubb, oavsett vilken nivå eller samhällsklass man tillhör, berättar Curt.

Under kommande säsong planerar klubben att öronmärka vinstpengarna till träningsläger och internationella tävlingar. Det är viktigt att välja en aktivitet som passar alla åldrar och nivåer. Till de allra minsta barnen planerar de att genomföra ett träningsläger som är lite extra så att de också känner glädje.

I vår klubb tävlar man inte bara för tävlandets skull. Alla är lika mycket värda. Därför tycker vi att det är viktigt att även de som inte vill tävla får ha roligt. Prispengarna gör att det är möjligt för alla att delta oavsett aktivitet, berättar Curt.

Under samtalet förstår vi hur viktigt det är för Curt och klubben att det inte bara handlar om att brottas utan att brottningen är en del av en gemenskap som leder till ett hälsosammare liv, fyllt med härliga kompisar. I klubben är man välkommen oavsett om man vill träna en eller sju dagar i veckan. Man får alltid delta i tävlingar om man tränar regelbundet. Huvudsaken är att man har kul! Curt och tränarna brinner för att skapa roliga stunder och gemenskap via idrotten. Ett ideellt arbete som sprider glädje till alla.

Vad skulle du, ditt lag eller idrottsförening använda vinstsumman 25 000 kr till? 14 januari öppnar nomineringen för KEWABs Idrottspris igen. Vem eller vilka vill du nominera? Läs mer om idrottspriset