fbpx

Vill du jobba med oss på KEWAB?

Eftersom KEWAB-koncernen har flera affärsområden är vi en arbetsgivare med många olika typer av tjänster. Vi är väldigt stolta över våra 250 medarbetare som med sin kompetens och kunskap dagligen levererar ett mervärde till våra kunder.

Nedan kan du se vilka jobb som är lediga för dig att söka. Du är även välkommen att skicka in en spontanansökan till oss så har vi tillgång till dina uppgifter ifall en passande tjänst skulle dyka upp.

Lediga jobb

KEWAB/UTAB söker erfarna grävmaskinister

Med över 50 år i branschen ä KEWAB-gruppen, där KEWAB och UTAB ingår, en helhetsleverantör inom anläggning, elkraft, transport och bostad. Med flera affärsområden och varumärken inom bolaget är vi en konkurrenskraftig helhetsleverantör. KEWAB-gruppen omsätter ca 800 miljoner och sysselsätter över 400 medarbetare.

Till vår avdelning för bygg- och anläggningsarbeten söker vi nu fler söker erfarna grävmaskinister med god vana av maskinstyrning. Yrkesbevis och B-körkort är ett krav. I första hand kommer du att arbeta med större infrajobb både i stadsmiljö och glesbygd, främst i Mellansverige. Maskinerna vi söker bemanning till är hjulgrävare 14–20 ton och larvgrävare 20–35 ton från vår moderna och välskötta maskinpark.

För att trivas i rollen ser vi att du har hög yrkesstolthet och är engagerad i projekten du deltar i. Du är också flexibel och har god problemlösningsförmåga. Hos oss kommer du in i ett bra och välkomnande gäng med bra  sammanhållning och kunniga kollegor.

Heltid med månadslön efter överenskommelse

Känner du att du är rätt person för tjänsten? Då är du välkommen med din ansökan redan idag då tjänsten ska tillsättas omgående.

Ansökning
Urval sker löpande så ansök redan idag! Maila din ansökan till daniel@utabkarlstad.se

Vid frågor kontakta
Daniel Lind
Mark- och anläggningsmaskiner
070-3310915

Affärsområdeschef sökes till Maskin & Transport

KEWAB-gruppen söker nu en driven och affärsmässig affärsområdeschef till avdelningen ”Maskin & Transport” i samband med en geografisk expansion.

Affärsområdet täcker in KEWAB-gruppens samtliga bolag som jobbar med Maskin & Transport. Affärsområdet täcker in KEWAB-gruppens samtliga bolag som jobbar med Maskin & Transport, dvs KEWAB, UTAB, CD Entreprenad, Slam & Brunn och EiLAB.

Med över 50 år i branschen erbjuder KEWAB-gruppen idag produkter och tjänster inom mark- och anläggning, transport och elkraft. Med flera affärsområden och varumärken inom bolaget är KEWAB-gruppen en komplett och konkurrenskraftig helhetsleverantör. KEWAB-gruppen har en historia med stabil expansion och omsätter idag med sina 400 medarbetare och 400 maskiner runt 800 miljoner kronor.

Om tjänsten

Tjänsten som affärsområdeschef för Maskin & Transport är en fantastisk möjlighet för dig med ett välutvecklat ledarskap och starkt affärsmannaskap. Du blir en del av ett framgångsrikt och framåtsträvande företag. Som affärsområdeschef har du en nyckelroll i vidareutvecklingen av ditt affärsområde och framtida tillväxt. Du har övergripande resultat- och personalansvar för affärsområdet, samt ansvar för att utveckla och förbättra affärsområdets kundrelationer och lönsamhet. Du rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• I samråd med VD delta i upphandlingar med kunder och vid behov med leverantörer.
• Arbeta såväl strategiskt som operativt, från stort till litet.
• Etablera en god relation till kunderna som bygger på kontinuerlig kontakt, information och uppföljning.
• Förhandla fram avtal med kunderna inom företagets ramar.
• I samråd med VD ansvara för budget upprättas inom eget område samt utföra kontinuerlig uppföljning, analys och utvärdering emot överenskommen budget.
• Ansvarar att kontinuerligt följa att pågående projekt utförs enligt beställarens krav.
• Entusiasmera medarbetarna inom eget område för att utföra ett effektivt arbete och medvetet fokusera på ”rätt från början”.
• Se till att medarbetarna har en hög servicenivå till kunder och hantera kundärenden på ett rätt sätt.

Vem är du?

Du har erfarenhet från en chefsposition i en liknande roll, gärna från branschen med ett tydligt affärstänk. Du har stor förståelse för att utveckla affären genom ett starkt ledarskap, god kännedom om marknad och kund. Du är en karismatisk, prestigelös lagspelare med ett tydligt driv att utveckla affärsområdet. Du brinner för att göra affärer och har förmåga att skapa goda varaktiga kundrelationer.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha en god förmåga att leda och styra samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa förtroende och samarbeta med såväl kunder som andra enheter.
Du kan överblicka helhet, kvalitet och ekonomi och är resultatorienterad med kundfokus. Du är affärsmässig samt har en god förståelse för branschen.
Affärsområdeschefen får sitt uppdrag ifrån och rapporterar till VD, samt ingår i koncernens ledningsgrupp och skall medverka i utveckling av företaget.

• Minst 5 års erfarenhet från en ledande position i liknande tjänst med stort affärsfokus.
• Diplomatisk, lyhörd och resultatinriktad med ett tydligt fokus på målstyrning och uppföljning.
• Du är en stark, trygg och engagerad ledare som har lätt för att inspirera och coacha andra.
• Handlingskraftig med stort engagemang för personalens utveckling och säkerhet.
• Stark social kompetens med stor vana av förhandlingssituationer

Vi kan erbjuda ett arbete som:
• är fritt och rörligt.
• innebär ett stort ansvar och ständig personlig utveckling.
• verkar för säkerhet, trygghet och kvalitet.
• finns i en bransch som växer.

Tillträde: Vi behandlar ansökningarna löpande och önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt.
Lön: Enligt överenskommelse

Är du intresserad av ett spännande uppdrag i en utvecklande framtidsbransch? Har du chefserfarenhet från maskin/transport? Då kan det vara dig vi söker!
Välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande!

Utbildningsansvarig sökes

Vi söker nu för omgående start en utbildningsansvarig.

Med över 50 år i branschen erbjuder KEWAB-gruppen idag produkter och tjänster inom mark- och anläggning, transport och elkraft. Med flera affärsområden och varumärken inom bolaget är KEWAB en komplett och konkurrenskraftig helhetsleverantör. KEWAB-gruppen har en historia med stabil expansion och omsätter idag med sina 400 medarbetare och 400 maskiner runt 800 miljoner kronor. Läs mer på www.kewab.se

Som utbildningsansvarig har du ett övergripande ansvar för interna och externa utbildningar. Du kommer ansvara för hela processen från utveckling och utformande av utbildningarna till genomförande och slutligen kvalitetssäkring.

Dina arbetsuppgifter i helhet:
– Kartlägga respektive avdelnings specifika utbildningsbehov inom affärsområdena Elkraft, Entreprenad, Maskin & Transport samt Verkstad
– Tillsammans med avdelningschefer se till att utbildningar erhålls för anställda i enlighet med specifika krav i kundavtal samt att lagstadgade utbildningskrav följs
– Planera, utforma och leda interna utbildningar inom de områdena du har behörighet för att utbilda, och även andra interna utbildningar om så behövs (ex. GDPR, Uppförandekod, kör & vilotider, etc.)
– Försäljning till externa företag av egna utbildningar som du själv håller i
– Att ta in offerter, samordna och boka externa utbildningar för att uppnå så kostnadseffektiva och kvalitativa utbildningstillfällen som möjligt
– Ansvarar för att utbildningsintyg arkiveras och att utbildningsregister hålls uppdaterat
– Säkerställa lagstadgade hälsoundersökningar för anställda och se till att tjänstbarhetsintyg registreras i personalakt
– Systemägare för eventuell framtida utbildningsportal

Tillträde: Omgående
Lön: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Måndag – Fredag, dagtid
Placering: Huvudkontoret i Skåre/Ilanda. Resor kan förekomma till andra orter.

Personliga egenskaper
För att passa för tjänsten behöver du vara välbekant med branschen och lagstadgade utbildningskrav. Du är en god pedagog och kommunikatör i tal och skrift samt strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Du bör ha tidigare erfarenhet av att hålla utbildningar samt trivas med att tala inför grupp. Du har även lätt för att förstå andra människor och för att situationsanpassa arbetet.

Du arbetar självständigt med administrativt arbete, är systematisk, strukturerad och har god datavana. Du är flexibel och lösningsorienterad som person och har lätt för att ta egna initiativ för att anpassa arbetet efter branschens vändningar.

Du är företagets ansikte utåt mot våra kunder och våra egna anställda så vi lägger stor vikt i din sociala förmåga att kunna lära ut och utveckla våra kursdeltagare.

Meriterande:
– Har utbildning och erfarenhet för att utbilda inom något av följande:
Arbete på väg, ADR, ESA, EBR, HLR, säkra lyft, säker schakt, etc.
– Eftergymnasialutbildning inom Bygg- och Anläggning, El eller motsvarande

Är du personer vi söker?
Då är du välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev samt referenser.

Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess.
Vi ber dig att utelämna information om följande i dina ansökningshandlingar; etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv.

Anbudsingenjör till Mark & Anläggning

Jobbeskrivning

I rollen som anbudsingenjör hos KEWAB ansvarar du för att upprätta kostnads- och tidskalkyler till olika projekt, upprätta offertförfrågningar, utvärdera/sammanställa inkommande offerter till en totalkostnad för projektet samt sköta anbudsadministration.

Du följer upp pågående projekt, har ett nära samarbete med platschef för att kunna ge alternativa lösningar under projektets gång och efter avslutat projekt gör du en utvärdering. Som anbudsingenjör ansvarar du för att lagar och regler avseende kvalité och miljö följs. Du arbetar under eget ansvar men i ett nära samarbete med entreprenadingenjör, platschef samt affärsområdeschef. I rollen som anbudsingenjör kommer du sannolikt att arbeta med ett flertal projekt samtidigt samt med löpande administration.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som anbudsingenjör ser vi att du som söker är initiativtagande, lösningsorienterad, resultatinriktad, nyfiken, flexibel och driven. Du är ansvarsfull, positiv, engagerad och har förmåga att skapa goda relationer med människor runtomkring dig, du är en lagspelare som trivs med att samarbeta. Du är en person som gillar utmaningar, arbetar strukturerat och har förmåga att planera och tänka långsiktigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

 • Byggteknisk utbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete som anbudsingenjör, kalkylator, entreprenadingenjör, platschef.
 • Entreprenadjuridisk kännedom.
 • God kännedom om AB och ABT.
 • Goda kunskaper i Excel.
 • B körkort.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete i kalkyleringsprogrammet MAP.
 • Tidigare erfarenhet av arbete med förfrågningsunderlag och anbudsförslag.
 • Tidigare arbetslivserfarenhet av arbete i produktion, projekt inom mark, anläggning eller betong.

Placering: Karlstad
Arbetsområde: Värmland och Dalarna.
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökning

Ansökningen sker endast via extert bemanningsföretag. Läs mer och ansök tjänsten hos Uniflex.

Mark- och anläggningsarbetare

Beskrivning av verksamheten

Med över 50 år i branschen är vi idag en helhetsleverantör inom anläggning, elkraft, transport, rental och bostad. Med flera affärsområden och varumärken inom bolaget är vi en konkurrenskraftig helhetsleverantör.

Till vår avdelning för mark- och grundarbeten söker vi nu ytterligare en mark- och anläggningsarbetare. Arbetsområde är Värmland.

Dina arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Du jobbar utomhus och till din hjälp har du maskinförare med diverse maskiner samt olika specialutrustningar.
 • Du kan jobba med allt från enklare anläggningsarbeten, grundläggning av hus till att lägga rör.

Utbildning och erfarenhet

Vi tror att Du har mer än ett års erfarenhet av liknande yrke eller branschinriktad utbildning

Minimikrav

 • B-körkort
 • Kan Svenska i tal och skrift
 • Grundläggande datavana

Meriterande krav

 • Förarbevis för jordförflyttande maskiner
 • Läggning av marksten/murar
 • Rörläggning
 • Betong & Armeringskunskaper
 • Utbildningsbevis för:
 • Motorsåg
 • Heta arbeten
 • Säkerhet/räddning på väg

Kompetens

 • Ansvarstagande för att utföra ett kvalitativt arbete
 • Representerar sin arbetsgivare genom att värna om varumärket

Dina personliga egenskaper

 • Trivs att arbeta både ensam och i grupp
 • Trivas med och klara av fysiskt arbete
 • Social kompetens
 • Kundbemötande -kunden i fokus
 • Stresstålig

 Varaktighet, arbetstid

Tillsvidare , tillträde efter överenskommelse

Ersättning

Fast månadslön

Ansökning

Urval sker löpande så ansök redan idag! Maila din ansökan till Peter.Hjalmarsson@kewab.se

Övriga kontaktuppgifter

KEWAB
Betongvägen 11
653 50 Karlstad

Telefonnummer: 054-53 42 00
E:post kewab@kewab.se

Fältpersonal för projektverksamhet Elkraft sökes

Maskinister, Anläggare, Montörer

Jobbeskrivning

Arbetsuppgifterna består av arbete i projektupplägg, gällande utförande av Elnät, luft och jordkabel, från 0,4 kV till 130 kV.

Detta innebär att självständigt kunna arbeta och driva projekt i fält, efter framtagna bygglösningar.

Vi ser gärna att du har utbildning inom elkraftteknik eller motsvarande eller några års arbetslivserfarenhet inom Elkraftsområdet.

Personliga egenskaper
Vi värdesätter att våra medarbetare är ordningsamma, har drivkraft, entreprenörsanda och vilja att ständigt lära och vidareutveckla sig själva. God samarbetsförmåga och social kompetens ser vi som en viktig del, då arbetet innebär kontakter med kunder, markägare mm.

Arbetsområde: I första hand Värmland. Arbete på andra områden kan förekomma.
Anställningsomfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ansökan

Ansökan skickas på mail till:  tony.haraldsson@kewab.se

eller per post till:

KEWAB Elkraft
Tony Haraldsson
Box 8026
650 08 Karlstad

Projektledare till Elkraft sökes

Jobbeskrivning

I rollen som projektledare kommer du att ansvara för genomförandet av olika projekt som kan variera i storlek.

De huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

 • Övergripande ansvar för budget och kvalité
 • Säkerställa att projekten leveras i tid
 • Hantera beställningar och underlag
 • Kontakt med kunder
 • Se till att det finns rätt personal på plats
 • Uppföljning av utförda uppdrag

Anställningsform: Tillsvidare
Lön: Månadslön efter överenskommelse
Tillträde: Efter överenskommelse

Tjänsten innebär arbetsresor och placeringsorten är flexibel.

Personliga egenskaper

För att passa till tjänsten ska du ha erfarenhet av att samordna projekt och ha drivit projekt med resultat- och budgetansvar. Du ska vara självgående, ansvarstagande, engagerad och strukturerad. Vidare ska du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av entreprenadverksamhet och meriterande är om du har el-bakgrund. För att trivas i rollen bör du tycka om kontakt med kunder och att varva arbetsuppgifter på kontoret med arbete på fält.

ller har läst en relevant YH-utbildning eller motsvarande, samt har tidigare erfarenhet från en liknande roll. För att passa i rollen ska du vara administrativt lagd och har erfarenhet av att läsa och tolka ritningar. Som person tar du stort ansvar, är självgående, affärsmässig och har lätt för att skapa goda relationer med kunder och medarbetare.

Krav:

 • Körkort B
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Ansöknan

Ansökan skickas på mail till: tony.haraldsson@kewab.se
eller per post till:

KEWAB Elkraft
Tony Haraldsson
Box 8026
650 08 Karlstad

 

Arbetsledare till affärsområdet Mark & Anläggning

Jobbeskrivning

Arbetsuppgifterna består bl.a. av:

 • arbeta i en bred roll med att leda arbetslaget ute på byggarbetsplatsen
 • arbeta mot uppsatta projektmål
 • ansvarig för tidsplanering av projekt
 • att följa upp projekt
 • analys och säkerställande av kvaliteten i utförda uppdrag
 • att identifiera och driva igenom förbättringar i verksamheten att tillse att lagar och regler efterföljs

Placering: Karlstad
Anställningsform: Tillsvidare
Lön: Månadslön efter överenskommelse
Tillträde: Dagtid/omgående

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har kunskaper inom produktion, planering och arbetsledning. Du ska ha vana i att leda personal och ha erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi ser att du har kunskaper om lagar och avtal, samt är van att arbeta efter riktlinjer och policys. Den här tjänsten passar för dig som trivs i en ansvarsfull och ledande roll.

Krav:
– B-körkort
– Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Ansökning

Urval sker löpande så ansök redan idag! Maila din ansökan till Peter.Hjalmarsson@kewab.se

Erfarna bandtraktorförare sökes

Jobbeskrivning

Vi söker nu två stycken erfarna Bandtraktorförare till KEWAB. Tjänsterna avser arbete med bandtraktor Caterpillar D6T i Mellansverige med utgångspunkt Karlstad, Värmland.

För båda tjänsterna krävs förarbevis samt god erfarenhet.

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare
Lön: Månadslön efter överenskommelse
Tillträde: Dagtid/omgående

Ansökning

Urval sker löpande så ansök redan idag! Maila din ansökan till Per-Anders.Larsson@kewab.se.

Kontaktperson

Per-Anders Larsson, ansvarig KEWAB Entreprenad
Epost: Per-Anders.Larsson@kewab.se
Tel: 054-241 08 63
Mobil: 070-312 38 58

Spontanansökan

Skicka gärna in en spontanansökan till oss på kewab@kewab.se